You are currently viewing Carrara – семейният бизнес, превърнал се в индустрия.

Carrara – семейният бизнес, превърнал се в индустрия.

CARRARA – СЕМЕЙНИЯТ БИЗНЕС, ПРЕВЪРНАЛ СЕ В ИНДУСТРИЯ

Групата Карара, притежание на семейство Карара, притежава дълга история в областта на производството и преработката на хартия в Италия.

Основана през 1873 г., компанията е най-старата фамилна фирма в страната, заета в преработвателния бизнес на хартия, която е пряк участник в създаването на неговата летопис. В далечната епоха на 19-ти век е създадена малка мелница за хартия в Боски ди Киеви, обл. Пешия, Италия. Тази мелница използва силата на водното течение за задвижване на машините. По-късно, синовете на основателя Карара продължават делото на баща си, развивайки производството в началото на 20-ти век и използвайки модерните за епохата технологии. През 50-те години на 20-ти век, след като войната напълно възпрепятства работата  на фабриката Карара, семейството възстановява дейността й с пълна сила. Днес съвременното производство на семейната група Карара я нарежда сред световните преработватели и производители на хартия.

Днес интегрираният процес на работа на компанията позволява да се произведе полу-обработена многопластова хартия за салфетки, която да се трансформира в готови продукти за търговци и крайни клиенти, които се експортират в повече от 40 страни на всички континенти.

Групата Карара, която е производител на около 200 хил.т. хартия годишно, се нарежда на 6-то място сред производителите в този бранш в Европа. Тъй като цялостното производство на хартията за салфетки се извършва в Италия, Карара заема второ място в родината си в тази област.

Фирмата притежава капацитет за производството на огромен обхват от готови продукти като тоалетна хартия, салфетки, кухненски рола и носни кърпички. През 2010 г. Компанията придобива нов производствен обект в Гросето, Италия, който гарантира този капацитет, както и допълнителни продуктови линии като покривки за маси, луксозни салфетки и пликове за прибори. Групата има 302 служители, заети в деветте й обекта, разположени в южната страна.

Като всички големи индустриални компании, Карара също плаща своя дан в опазването и възпроизводството на горите. На първо място в еко-политиката на фирмата е оптимизирането на производствения процес, а етикетите на тази политика са ECOLABEL, NORDIC ECOLABEL, ISO 14001, PEFC, FSC.

Сред известните на пазара марки под „крилото” на фирма Карара са: Bulkysoft ®, Tuscany, WAVY, Carma®, Joy, Powerdry и др.

За да допълни богатия асортимент от хартиени продукти, както и да затвори търговския цикъл на тяхната гама, фирмата произвежда и модерни диспенсъри с усъвършенстван дизайн, които са желана част от интериора на санитарните помещения на фирмите и частните клиенти, с разнообразно предназначение: в медицински кабинети, хотелско санитарно обзавеждане, кухненски интериор,  магазини и производствени цехове.