You are currently viewing Kimberly-Clark и иновациите

Kimberly-Clark и иновациите

През 1907 г. една учителка във Филаделфия, САЩ, открива, че грипната епидемия се разпространява бързо поради използването на едни и същи платнени носни кърпички. Интелигентната жена предлага да се изрязват малки късчета от копирна хартия, които да се използват като индивидуални кърпички. Артър Скот от Скот Пейпър Къмпани (по-късно  собственост на Kimberly Clark) чува за идеята на находчивата учителка и това дава началото на производството на първите носни кърпички за еднократна употреба. 

Развитието на прогресивните идеи, улеснили живота и подобрили здравето на човечеството, изисква плодородна почва на вдъхновени и решителни предприемачи, наторявана с материални ресурси и ефективни пътища за реализация.

През годините Kimberly Clark създава продукти с уникален дизайн и универсално приложение в областта на бебешката, дамската, професионалната и домашна хигиена, които са вярна стъпка към глобалния успех на компанията. Освен финансов резултат, иновациите способстват да се ограничи консумацията на енергия и вредни вещества, намалявайки и вредното въздействие на производствата върху околната среда..

Ето няколко красноречиви примера за радикално-новите продукти и устройства на Kimberly Clark:

Първият електронен диспенсър за тоалетна хартия (JTR Tissue Dispenser)
Тази уникална система дозира електронно количеството на хартията, когато потребителят постави ръцете си под него, което осигурява отлична хигиена, както и намалява с 20 % потреблението на хартията.

KIMTECH PURE W3 – диспенсър и почистващи кърпички
За да се  минимизира замърсяването в стерилните зали и лаборатории, кърпичките  KIMTECH PURE W3 са изградени от непрекъснато, двойно изпредено влакно полиестер. Тези иновативни кърпички са устойчиви както на разлагане, така и на абразия, и имат четири лазерно заварени ръбчета, които минимизират отделянето на частици. Диспенсърът на тези кърпички притежава система за обслужване с една ръка, както и самозатварящ и самоблокиращ се капак.

Водоразтворима тоалетна хартия
Според проучване на фирмата 25% от потребителите на тоалетна хартия

имат проблем със задръстване на тоалетната. За да реши този проблем, Kimberly Clark развива бързоразтворимата хартия Scott Rapid Dissolving bath tissue. С традиции в хигиената и санитарията повече от 30 години, името Scott само по себе си е гаранция за високо качество.

Kleenex Balsam facial Tissue
Тези кърпички са марка № 1 на британския пазар поради  факта, че са първите кърпички за лице, които оставят тънък слой балсам от лайка след употребата си в досег с кожата, който възпрепятства зачервяването и дразненето на носа.

MyKleenex Tissue
Един моден и индивидуален подход към клиентите представлява идеята на Kimberly Clark да предоставят възможност всеки потребител да създаде свой собствен дизайн на кутията за кърпички, който включва снимки, послания и др., появяващи се на уникалната овална картонена кутия.